- Etusivu
- Ajankohtaista
- Uutiset
- Hiihtopäivä paralympiahiihtäjän opastuksella – JYSK opetteli näkövammaisen hiihtäjän opastusta Paralympiakomitean kanssa järjestetyssä lajikokeilussa
Hiihtopäivä paralympiahiihtäjän opastuksella – JYSK opetteli näkövammaisen hiihtäjän opastusta Paralympiakomitean kanssa järjestetyssä lajikokeilussa
15.4.2024
Suomen Paralympiakomitea kutsui yhteistyökumppaninsa JYSK:in henkilökunnan ikimuistoiseen hiihdon lajikokeilupäivään Helsingin Paloheinään. Päivän ohjelmasta vastasi paralympiahiihtäjä Inkki Inola yhdessä valmentajansa Tuomas Törrösen kanssa.
Paralympiakomitean pitkäaikaisen pääyhteistyökumppanin JYSK:in henkilökunta kokoontui maaliskuisen auringon alla Paralympiakomitean kanssa järjestettyyn henkilöstön hiihtopäivään Helsingin Paloheinässä.
Lajikokeilupäivän puikoissa nähtiin paralympiahiihtäjä Inkki Inola henkilökohtaisen valmentajansa ja Paralympiakomitean valmennuspäällikkö Tuomas Törrösen kanssa. Heidän johdollaan JYSKin henkilökunta pääsi opettelemaan näkövammaisen hiihtäjän opastamista ladulla.
JYSK:in henkilökunnalla oli myös mahdollisuus kokeilla hiihtokelkkoja sekä myynnissä olevia Inolan vanhoja kilpasuksia. Onnistuneen lajikokeilupäivän lisäksi solmittiinkin onnistuneet kaupat, ja sukset saivat uuden, onnellisen omistajan.
Myös Inola piti lajikokeilupäivää onnistuneena:
- Todella hyvät fiilikset jäi kyllä päivästä. Aivan mahtava porukka oli tässä kasassa ja keli suosi aivan viimeisen päälle. Tosi mukava oli päästä tänään tänne opettamaan. Kaikilla oli tosi hyvä lähtötaso. Huomasi, että on oltu suksien päällä. Oli helppo lähteä neuvomaan tekniikkaa. Ei tarvinnut ihan sieltä ruohonjuuritasolta lähteä.
JYSK:in viestintäpäällikkö Taija Paavola oli samoilla linjoilla Inolan kanssa:
- Yhteinen lajikokeilupäivä oli hieno tilaisuus saada tekniikkaoppia hiihtoon ja tutustua parahiihdon eri variaatioihin. Meille yhteistyö ei ole vain sponsorointia vaan arvoihin perustuvaa yhteistä tekemistä, jossa yhdessä kannustamme liikkumiseen ja tuomme liikunnan iloa kaikille.
JYSK-stipendistä vauhtia myös Inolan uralle
Inola oli JYSK:ille ennestään tuttu urheilija, sillä hän sai oman kilpauransa alkutaipaleella vuonna 2016 yrityksen vuosittain lupaaville nuorille paraurheilijoille jakaman JYSK-stipendin. Inola oli yksi ensimmäisistä JYSK-stipendiaateista, joista on kertynyt vuodesta 2015 lähtien jo lähes 30 urheilijan joukko.
Inola kertoo stipendin olleen aikanaan iso apu nuorelle urheilijalle.
- 2016 olin urheilijan polulla vasta ihan alussa, eikä minulla vielä ollut paljon yhteistyökumppaneita. Kaikki piti saada itse rahoitettua. Muistan vieläkin, että siitä oli tosi iso apu sen vuoden suksihankintoihin ja leiritykseen. Olen edelleen JYSK:ille todella kiitollinen niin omasta stipendistäni kuin siitä, että he ovat jakaneet näitä stipendejä myös muille nuorille. Siinä he tekevät todella arvokasta työtä.
Milano–Cortinassa mitaleille 2026?
Inkki Inolan omana tähtäimenä ovat seuraavaksi vuoden 2026 Milano–Cortinan talviparalympialaiset. Edellisissä paralympialaisissa vuonna 2022 Pekingissä Inolan paras sijoitus oli neljäs.
Pekingin ikimuistoisessa 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa Inola jätti taakseen lopulta opashiihtäjänsä Jari Huhdan, joka oli astunut kisapaikalla opashiihtäjän monoihin suksihuoltajan tehtävistä sen jälkeen, kun Inolan oma opas Arttu Kaario oli joutunut jäämään Suomeen terveyssyistä.
PyeongChangissa 2018 paralympiauransa aloittanut Inola kertoo tavoitteenaan Milano-Cortinassa 2026 olevan paralympiakullan voitto. Pian JYSK:ille järjestetyn lajikokeilupäivän jälkeen hän suuntasikin Kanadan Prince Georgeen paramaastohiihdon maailmancup-kilpailuihin, mistä voitti ansiokkaasti kokonaiskilpailun hopeaa jo toisena vuotena peräkkäin.
Lue lisää Inolan maailmancup-menestyksestä Hiihtoliiton uutisesta
JYSK Suomi ja Paralympiakomitea ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä vuodesta 2015 alkaen, ja yhteistyö jatkuu elokuussa alkavien Pariisin 2024 kesäparalympialaisten jälkeen kohti Milano-Cortinan talviparalympialaisia maaliskuussa 2026. Yhteisenä tavoitteena on haastaa kaikki suomalaiset liikkumaan enemmän, toimintakyvystä riippumatta.