Siirry sisältöön

Autamme muita onnistumaan

Aktiivisuutta läpi arjen

Sote-alan työntekijät ovat tärkeässä roolissa vammaisten ja toimintarajoitteisten ihmisten arkiliikkumisen lisäämisessä. Tässä työssä apua tarjoaa mm. palvelumuotoiluun perustuva Helmi-malli.

SOTE-ammattilaisille

Avoimet ovet seuratoimintaan

Avoimet ovet VOL2 -hankkeessa edistetään kaikille avointa toimintaa suomalaisissa urheiluseuroissa, jotta toimintarajoitteisia henkilöitä saadaan mukaan seuratoimintaan nykyistä enemmän.

Lue lisää Avoimet ovet -hankkeesta

Liikuntaa yhdistyksissä

Liikuntaa ja urheilua vammaisille ja toimintarajoitteisille henkilöille järjestetään paljon paikallisissa ja alueellisissa vammaisyhdistyksissä. Autamme kehittämään monipuolista liikuntatoimintaa.

Tutustu toimintaan

Esteettömyys

Liikunta ja urheilu on yhdenvertaista, kun liikuntapaikkojen fyysiset olosuhteet ovat esteettömiä ja harrastaminen taloudellisesti, sosiaalisesti ja asenteellisesti saavutettavaa.

Lue lisää esteettömyydestä

Koulutukset

Paraurheilun ja soveltavan liikunnan koulutustarjotin sisältää käytännönläheistä koulutusta eri alojen ammattilaisille, liikunnan ohjaamisesta kiinnostuneille, valmentajille, seuratoimijoille, sekä yhdistys-, kerho- ja vertaistoimijoille.

Lue lisää

Sherborne-koulutus.

Rakennamme polkuja kohti menestystä

Liikkujan ja urheilijan polku

Vammaisurheilijan ja -liikkujan polku soveltuu yhtälailla huippu-urheilijaksi tähtäävälle kuin kevyempää liikunnan harrastamista kaipaavalle henkilöille.

Lajiliittointegraatio

Suurin osa liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisten lajeista on siirtynyt lajiliittojen alle. Lajiliitot vastaavat kaikkiaan 35 vammaisurheilulajista, joista 22 on paralympialajeja.

Luokittelu

Luokittelun tavoite on taata kaikille kilpailijoille tasapuoliset lähtökohdat, jossa lopputuloksen ratkaisee urheilulliset tekijät, ei vamman haitta-aste.

Olemme paraurheilun ja soveltavan liikunnan asiantuntija